Friday, 22 July 2011

tak lama lagi dah puasa


salam hari ni nak certia pasal puasa.....lagi berapa hari je kita dah nak puasa cepat betulkan masa berlalu...pejam celik,pejam celik dah nak puasa...adoy dah tak sabar nak puasa ni....sebab apa kalau korang nak tahu???bulan puasa ni aku boleh jimat duit hehehe lagi satu mase bulan puasa ni aku suka bangul awal gila lah pukul 3 aku dah bangun tengok tv cerita pasal bulan ramadan....lagi satu lak aku suka pergi baza ramadan pehhhh banyak gila makanan hehehe sodap gila lah...tapi bila beli banyak nanti tak habis lak so aku akan beli mengikut kehendak aku sahaja...paling bangsat pun aku akan beli 3 jenis kuih je dan air yang paling aku suka mase berbuka adalah air tebu...huhu...dapat lak yang sejuk mesti tak bangun lah..hahahaha.....pernah sekali tahun 2010 aku dan kawan-kawan aku tak puasa tapi tu dulu sekarang semua dah berubah dan puasa kali ni mesti terbaik dan tak akan tinggal 1 pun...huhu......semangat nak puasa dah ada dalam jiwa raga ku...huhu....jadi tahu ni korang yang membaca blog aku ni jangan tinggal kan puasa hehehehe.....

Tuesday, 19 July 2011

Sunday, 17 July 2011

Penat tapi best

salam hari aku nak cerita pasal bergotong royong selama 2 hari berturut-turut....malam paling best sebab pegi pasang bendera kat seluruh kampung....hahahaha.....pagi 2 sembelih lembu untuk kenduri arwah sekampung....semalam pukul 7.30 aku dah bangun sebab nak peg komuniti bestari sebab ada pelancara dan gotong royong untuk malam..memang setiap tahun dekat kampung bukit temiang ni sambut kenduri arwah sekampung sebelum menjelang ramadan...ha lupa nak bagi tahu sekarang dekat kampung bukit temiang dah ada pasukan gerak cepat aku rase dalam malaysia kampung bukit temiang je ada PASUKAN GERAK CEPAT...kumpulan ni ditubuh selepas bencana alam yang menimpa kampung kami...pasukan ni diketuai oleh En.Salim huhu...kalau nak join group ni kenalah duduk di KAMPUNG BUKIT TEMIANG...ni jelah yang aku nak kongsi hari ni...bye salam jumpa lagi

Friday, 8 July 2011

salam hari ini memang aku rase sedih sangat bila dengar dia cakap macam tu...aku memang dh mula sayang kat dia....tapi kenapa jadi macam ni...aku pun tak pahamlah..mama n papa dia marah kat dia sebab keputusan dia merosok...so sekarang aku ngn dye mungkin tak akan dapat bersatu...tapi aku dah terlalu sayang kat dia apa aku nak buat..aku tengah sedih gila ni bila dia cakap macam tu....
hai apa lah nasib ni kan....

Wednesday, 6 July 2011

happy lah...

assalamualaikum
hari aku nak cerita pasal dekat sekolah..aku pun tak tahu kenapa kawan aku yang bernama amira ni asyik nak marah je aku pun tak tahu la??yang kawan aku istik ni lak spoting gila dia ni sentiasa happy je tak pernah nak tunjuk kan perasaan marah dia kat depan orang mahu pun kawan baik dia,mungkin dia tak nak orang susah hati kot..tapi kawan-kawan aku semuanya gila-gila..hahaha..kalau dia orang ni tak ade kat sekolah mesti aku boring gila..sebab budak ni ada punca aku happy..hahaha..hari aku,istik,firdaus,hakim,nadia balik lewat..patutnya balik pukul 1.20 p.m. tapi kita semua balik lambat..balik pukul 3 p.m.. best la dengan korang.... kalau tadi aku ada buat salah tadi kat korang aku mintak maaf aw..

Monday, 4 July 2011

aku inginkan cinta dia

assalamualaikum..
hari pertama dye tanye pasal xperia aku ingat sampai situ je hubungan aku dengan dia...tapi hubungan ak dengan dia sekarang semakin erat..ADAKAH INI TANDA YANG AKU AKAN MENCANTAI DIA??
aku memang mengharap yang dia akan menjadi kekasih ku..sebab dia membuat aku cair pada dirinya...sikap dia yang manja n take care membuat aku sayang sangat dekat dia kalau boleh aku nak kan dia...malam semalam aku bertanya semula kepada si dia awak saya suka kat awk...pastu dia jawab awak suka saya macam mana??pastu aku jawab saya sayang awak seperti mana awak sayang xperia awk dan saya tak akan kecewakan awak...pastu dia jawab macam mana awak tahu yang saya sayang xperia saya??aku jawab ada laa n awak bila saya ley couple dengan awak??dia menjawab esok saya bagi jawapan ek....aku pun jawab okey...
hari ni aku mesej dia pukul 12 tengahari.....aku bertanya pada dia??awak apa jawapannya??
pastu dia jawab saya belum sedia lagi kalau awak sayang saya awak kane tunggu dan sabar oke...
aku pun jawab okey...
sebab aku benar-benar mencintai dia........aku harap dia akan terima aku pas ni........

Friday, 1 July 2011

lawak rambut perang

Seorang gadis berambut perang telah pergi ke
sebuah kedai elektronik..

Gadis    : Saya ingin menbeli TV ini..
Penjual : Sorry, barang ini tidak di jual untuk orang berambut perang..

Gadis berambut perang itu segera bergegas pulang dan terus menyembur
rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata kepada
penjualnya..

Gadis    : Saya ingin membeli TV ini..
Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

Gadis itu berfikir..
"Oh, dia masih mengenaliku'..lalu gadis itu melakukan perubahan
100% kepada dirinya. Dia memotong rambutnya dan mewarnakannya
dengan warna baru, memakai pakaian baru dan kaca mata besar.
Gadis itu menunggu beberapa hari, lalu dia pergi semula ke kedai itu..
Dia pergi ke penjual itu dan berkata,

Gadis    : Aku ingin membeli TV ini..
Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

Kerana kecewa gadis itu bertanya..

Gadis    : Bagaimana kamu tahu aku yang berambut perang..
Penjual  : Kerana ini bukan TV tapi Microwave..